måndag, augusti 10, 2009

Texas

Ja så är vi då äntligen i Texas, värmen är otrolig ca 40 grader nästan olidligt hett. Resan hit har gått bra, pojkarna har varit jätteduktiga i bilen och Sonic har också klarat bilresan. Vi har stannat ofta och sov över 2 nätter. På första stället i St Louis Oklahoma stannade vi på ett motel som hade indoor pool och playground till pojkarnas stora förtjusning, men i övrigt var det inget höjdarställe. 3 delstater körde vi igenom, Illinois, Missouri och Oklahoma.
Framme i Plano for vi direkt till Julie och där blev vi varmt mottagna. Vi lämnade pojkarna och hunden där och for iväg för att checka in på det lägenhetshotell som hade bokat. Jag kan inte beskriva "lägenheten" men först lukten när vi öppnade dörren, sen den knallgröna äckliga heltäckningsmattan i hela lägenheten (där går man inte barfota) ............. otroigt sunkigt och jag saknar ord, jag försökte att hålla masken och inte säga nåt men Jessica höll på att bryta ihop, det var hemskt, Hasse ringde ner till receptionen och meddelade att här ska vi inte bo. Jag är inte kräsen eller bortskämd på nåt sätt men detta var hemskt inte alls ett ställe där barn ska bo inte en enda dag och vi är utan hus i nästan 3 veckor.
Ja, så var vi då hemlösa, vi far runt i Frisco och Plano och kollar hotell där hund är tillåten och där vi kan ha mat till barnen (går inte att äta på Mc Donald´s varje dag även om Simon skulle älska det). Vi for runt jättelänge och till sist bokade vi 2 rum på LaQuinta och där bor vi nu. Helfräscht ställe men för dyr för så lång tid så vi ska bara bo här en natt till sen blir det ett bättre och billigare lägenhetshotell.
Det var boendet - vi for tillbaka till Julie för att äta middag, Julie och Hasse fixade en jättegod middag med grillat kött, jätteräkor och gott vin. Efter middagen tog vi en långpromenad med alla barn och hundar. Det var helt juvligt ute ca 35 grader. Senare på kvällen försvann Julies lilla hund Boddy, vi sökte honom och fann honom utanför ytterdörren, han mådde inte så bra så Julie och Mike for iväg till djursjukhuset med honom, senare på natten dog han, troligast hade han blivit skadad av en bil, sorgligt slut på en trevlig dag hos Rominskis.
På söndag begravde vi Boddy på baksidan av huset sen for vi alla iväg till IKEA, trängdes med alla andra och åt köttbullsmiddag som avslut där.
Idag ska Hasse fixa med en massa praktiska grejor och jag, Jecka och pojkarna ska roa oss på Stonbrier Mall hela dagen.

Återkommer med mer äventyr från Texas.

Kram, Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar